tirsdag den 26. oktober 2010

Så er det sgu' ok

....at have slavet ved maskinen, når nu prinsessen bliver SÅ glad for sin nye kjole(på trods af at det vist er blevet en af de kjoler, hvor der er masser af plads til at vokse i (en eller anden dag må jeg altså lære at tage mål først!))

At hun helt villigt stiller sig op til fotografering har dog intet at gøre med kjolen - det er en kamerabetinget refleks.
Flash et kamera og Naja poserer straks som den vildeste Barbie - på det seneste er grimasser dog begyndt at vinde over mærkelige positurer, hvor hun mest af alt lignede en tempeldanser med kolik.
Kjolen er min Clothkit-kjole. Foret med det fineste blødeste Libertystof og med de mest gennemførte detaljer. Og ret så nem at sy når man først har dechifreret manualen og fattet hvad der er ret og vrang på billederne

mandag den 25. oktober 2010

Den indre mormor eller snitterne væk fra mors legetøj

Kender I det, når man pludseligt hører sætninger komme ud af ens mund som a) man ville have forsvoret at man nogensinde skulle sige og b) som får en til i skræmmende grad at lyde ligesom sin mormor.
Det er en meget meget uhyggelig og beskæmmende oplevelse.
Og det alleralleværste var at den yderst angstfremkaldende (og terapikrævende) episode udspillede sig over legetøj. Som jeg havde indkøbt med leg for øje.
Og pludseligt hørte jeg mig selv sige*Nej nej, ikke pille ved det. Du må kun kigge MEGET forsigtigt. Naaaaaj Bertram, ikke med beskidte fingre*
Til mit forsvar vil jeg lige sige at det var det her der bragte min indre skrappe bedstemor frem:
Og det tog en hel fredag aften at klippe-klistre det.
Jeg havde bare lige glemt at det jo var for børnenes skyld jeg gjorde det.
Men fint, det er det sgu da. Og det fede er at det er en pdf-fil, så når Bertram har tygget på de dele som Naja ikke har 'udsmykket' yderligere, så printer jeg bare et nyt sæt (og forsøger mig med noget laminering!)

Dagens øjenguf er den her lille snotnæsede charmebøf

fredag den 22. oktober 2010

Så mange grimme puder

Der findes helt vildt mange grimme puder!! Sådan er det! Og det kan jeg sige med total overbevisning efter at have kigget 400 siders puder på Etsy....hvilket giver 16.000 puder[Ja, det var en MEGET stille dag på kontoret]
Egentligt startede det bare med at jeg -igen- syntes at vores sofa kunne trænge til lidt hygge. Og så fandt jeg den her på Dawanda
Du kan finde den her: http://en.dawanda.com/shop/ZeugUndGold
Men den ville jo komme til at kede sig helt alene og en lille tanke udviklede sig til en tvangspræget rituel afsøgning af Etsy (Ja, hvad kan man ellers kalde gennemkigning af 400 sider.....sindsygt?)
Ud af alle de 16.000 puder fandt jeg dog enkelte, der godt måtte holde mine ugler med selskab -og nu er det så, at jeg springer ud af skabet som patchworkelsker. For der viste sig hurtigt en klar tendens til, at det var alle lappepuderne jeg forelskede mig i. Og de er da også fine:
Problemet med at købe sådanne puder er dog, at jeg hurtigt kommer til at sidde og tænke, at sådan en lille sag kunne jeg da snildt selv sy af nogle af de mange mange bunker stof, jeg ligger inde med.
Så er det lidt nemmere at overbevise mig selv om nødvendigheden af de her:

Jeg er dog uhyre stolt over at kunne oplyse om at jeg IKKE købte andet end min uglepude..... og projekt patchworkpuder er nu skrevet på den lange indre liste over kommende kreaprojekter

torsdag den 21. oktober 2010

Papir-patchwork-magnetopslagstavle....og 10 point for dagens længste ord

Jeg elsker IKEA, så simpelt er det.
Jeg elsker at jeg kan tage derud med en liste på 5 ting jeg skal have -og kan komme hjem med 32 hvoraf ingen stod på den oprindelige liste.(Jeg har faktisk præsteret at tage derud to gange i træk og begge gange komme hjem uden den ENE ting jeg bare skulle ud og købe :-))
Men ligeså højt som jeg elsker IKEA - ligeså lidt kan min økonomi li' det ...og Mads(det er ham den fornuftige jeg er gift med) Han hader IKEA - men det er sådan set ikke IKEA's skyld. Han hader al aktivitet der på mindste måde kan relateres til shopping. Bare det at kigge på tennisstrømper i Brugsen giver ham knopper(heldigvis kan han godt lide at handle ind - det HADER jeg nemlig!)
Anyway - at tage Mads med i IKEA er derfor en rigtig dårlig idé. Ud over at han mumlesurmuler inden vi overhovedet er kommet ud af døren, så bliver enhver fremvisning af dims , som jeg akut ikke kan leve uden i vores hjem, modsvaret af 'Hvorfor? og har vi brug for den?[Indsæt her lyd af IKEAballon der taber al luften]
Og det er faktisk ret få ting vi virkeligt har brug for, når jeg sådan tænker efter.
Men en gang imellem 'får jeg lov til' at købe noget andet end lige det er står på listen med hjem. Som for eksempel den her magnetopslagstavle. Som jo altså var kedelig og sort.

Men jeg var jo kommet til at voldprinte papirer fra hende her på kontorets farveprinter(en dag hvor jeg var der alene :-))
Tilsæt saks og store mængder decoupagelim(ja, jeg er stadig traumatiseret over tapetklister efter det her)
Og jeg har nu en absolut unik papir-patchwork-magnetopslagstavle.

Af en eller anden obskur grund blomster mine roser nu?? Men pæne er de da


torsdag den 14. oktober 2010

Få trykt dit eget stof

Og det er endda nemt og billigt(-agtigt)  og i en fjern galakse vil du også kunne tjene penge på det.
Har et stykke retrostof som du bare SÅ gerne ville have bare en meter mere af. Eller en idé om et mønster, du bare aldrig har kunnet finde?
Så mød Spoonflower
Her kan du uploade dit eget billede, både fra kamera, photoshop eller noget helt tredje.
Og så kan du købe stof i flere forskellige kvaliteter og størrelser MED DIT HELT EGET HJEMMEDESIGNEDE MØNSTER PÅ. Du kan endda bestille en stofprøve af det, inden du for alvor svinger VISA'et.
Det er sgu da tæt på at være det mest geniale længe.
Bare for sjov prøvede jeg at oploade et billede:
Det sjoveste er næsten at du kan gøre dit design offentligt, så får du 10% af alle salg af dit design - så er du dygtig kan det blive en hel lille guldgrube.
Der ligger allerede en masse fede design derinde, så skynd dig ind og kigge.
Jeg ved i hvert tilfælde hvad min lørdag skal gå med. - Hvad med dig?

tirsdag den 12. oktober 2010

Ramt af hverdagen

Da jeg for et par måneder siden startede med at skrive min blog havde jeg -ret naivt (eller bare totalt uden virkelighedsfornemmelse)en idé om, at jeg dagligt skulle opdatere den.
 Jeg havde i min uudtømmelige naivitet også forestillet mig, at de her faste daglige indlæg skulle indeholde billeder af mine nyeste (daglige?)kreative udfoldelser(jep - jeg sagde jo at jeg var naiv)
Anyway - det korte af det lange af det brede er at et travlt arbejde plus travl hjemmefront(egentligt passende at det hedder en front som i krig og uvejr:-)) plus to børn kombineret med træthed som i 'sætter jeg mig ned nu, så snorker jeg' -og 'jeg har kun lige energi nok til at trække vejret' -træthed ikke er vejen til det lykkelige opdaterede blogland. det er vejen til kaffeafhængighed og en chef, der uvidende er en hårsbredde fra døden dagligt.
Kort sagt : jeg blev ramt af hverdagen - og er nu igang med mantraet 'Du må ikke misunde dem der opdaterer dagligt og ser ud til at have oceaner af tid til alt muligt lækkert krea. De er på barsel eller har et job, som giver dem muligheden'. Lyder det som om jeg er misundelig? Damn right, jeg er misundelig. Hvis bare man kunne få barsel uden at der fulgte en baby med.
Nå men, så nåede vi da godt rundt om mine dårlige undskyldninger der. Og lad os så gå til det sjove. Nemlig, det sædvanlige tema: Hvad Line Er Kommet Til At Købe.


Exhibit A - retrostoffer hjemkøbt fra Tyskland (endnu engang sender jeg de varmeste tanker til Google Translate)


Fint ikke? Minifurien har allerede udtalt(udråbt) ønske om en kjole i det lilla sengetøj - og jeg er selv ret småforelsket i alle de små fine blomster. Jeg kan føle et patchworkpudeprojekt trænge sig på......nu skal jeg bare lige finde tiden, energien og det pædagogiske overskud til at forklare unglingerne om hvorfor konceptet mor-tid er vitalt.(Alternativt kan jeg bare finde et par ørepropper.)